Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Γιατί και οι άνδρες θα πρέπει να κάνουν… τεστ εγκυμοσύνης;

Το τεστ εγκυμοσύνης όταν γίνει από άνδρα, μπορεί καθοριστικά να αποκαλύψει ενδείξεις για την ύπαρξη
καρκινικών κυττάρων στους όρχεις. Όταν το τεστ γίνεται από τις γυναίκες, ουσιαστικά ανιχνεύει την ορμόνη HCG, η οποία εμφανίζεται στις γυναίκες όταν έχουν συλλάβει.
Η ίδια ορμόνη όμως εμφανίζεται και στους άνδρες όταν έχουν προσβληθεί από καρκίνο στους όρχεις. Το τεστ εγκυμοσύνης λοιπόν εάν γίνει από άνδρες θα μπορέσει να αποκαλύψει την ύπαρξη αυτής της ορμόνης, πράγμα που θα σημαίνει ότι έχουν εμφανίσει καρκινικά κύτταρα στους όρχεις τους.
Στην Αγγλία αυτή η μέθοδος διάγνωσης χρησιμοποιήθηκε ήδη σε έναν 19χρονο ο οποίος υπέφερε από ανεξήγητους πόνους στην περιοχή των όρχεων του. Ο Byron Geldard, υποβλήθηκε στο τεστ αυτό και οι γιατροί έμειναν άναυδοι με την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του. Τελικά το τεστ εγκυμοσύνης του έσωσε τη ζωή.
Όμως η Αμερικάνικη Αντικαρκινική Εταιρία (American Cancer Society) προειδοποιεί πως τα τεστ εγκυμοσύνης από τους άνδρες, δεν θα πρέπει να γίνονται στο σπίτι, αλλά στο νοσοκομείο και να παρακολουθούνται από εξειδικευμένους γιατρούς. Ο λόγος αφορά στις ενδείξεις του τεστ που μπορεί μεν να εμφανισθούν θετικές (άρα και να πανικοβάλλουν κάποιον) όμως αυτό θα μπορεί να είναι για πολλούς λόγους, άσχετους από τον καρκίνο. «Το τεστ» τονίζουν «είναι μια ένδειξη και σε καμία περίπτωση δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα».
ΠΗΓΗ :http://www.invitromagazine.gr/2015/03/17/giati-ke-i-andres-tha-prepi-na-kanoun-test-egkimosinis/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου