Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΘΑ ΄ΝΟΙΞΟΥΜΕ; Ή ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;



 ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΖΩΡΖΟΥ 
Φίλοι μου,

Από Μάρτη καλοκαίρι και από Αύγουστο χειμώνα, λέει ο σοφός λαός μας,  βέβαια, όχι απλά έχει δίκιο, επιβεβαιώνετε πανηγυρικά. Τα κρουαζιερόπλοια και οι πρώτοι τουρίστες άρχισαν σιγά σιγά να καταφθάνουν στο νησί μας.
Το Πάσχα μας, είναι στις 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ πολύ νωρίς, χωρίς να πρέπει να ξεχνάμε ότι προηγείται η Μεγάλη Εβδομάδα (άρα πολλές αργίες). Στα  καταστήματα, ξενοδοχεία και γενικά σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού μας σχεδόν όλοι ήδη κάνουν τις τελευταίες τους εργασίες προκειμένου να ανοίξουν και να δεχτούν τους νέους επισκέπτες μας για το 2015.



ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

Δεν ήξερε ότι λόγο Πάσχα θα ανοίξει συντομότερα η τουριστική χρονιά ;

Γιατί δεν είναι έτοιμο το νησί μας όπως θα όφειλε να έχει προγραμματίσει ο Δήμος μας;

Γιατί έχουν την απαίτηση, ο ιδιώτης και ο επιχειρηματίας να είναι σωστός στις υποχρεώσεις του έναντι του Δήμου και ο Δήμος δεν φροντίζει αναλόγως;



Πριν  περίπου 4 μήνες σε ένα άρθρο μου στο SANTONEWS στη σελίδα http://www.santonews.com/na-trexoume-gia-na-prokanoume.santonews και στο BLOGG http://etsigianaperaseihora.blogspot.gr/2015/03/blog-post_17.html είχα κάνει ένα ερώτημα “άραγε θα προφθάσουν οι υπηρεσίες του Δήμου μας σ αυτό το χρονικό διάστημα (του χειμώνα)  να έχουν τελειώσει τις προγραμματισμένες εργασίες”;

Δεν ξέρω εσείς τι βλέπετε αλλά εγώ είμαι σίγουρος ότι θα ΠΡΟΚΑΜΟΥΝ, με ένα πολύ καλό ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΑ, που θα γίνει στο τέλος. Ένα ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΑ που μάλλον θα έχει τα γνωστά αποτελέσματα.

Θα καλυφτούν οι λακκούβες και τα χαντάκια στους δρόμους (πρόχειρα), για να έχουμε ακόμα μεγαλύτερες λακκούβες και χαντάκια στα μέσα του καλοκαιριού.

Θα μισοκλαδευτούν κάποια δένδρα (ίσως), για να έχουμε και πάλι δεκάδες κυβικά ξερά φύλλα στους δρόμους και στα καταστήματα μέσα στο καλοκαίρι.

Θα μαζευτούν τα χώματα σε ‘σωρούς’ σε κάποια άκρη του δρόμου, για να γίνουν λασπόνερα με μια βροχή ή θα τα πάρει ο αέρας ώστε όλοι μας, σπίτια και καταστήματα να έχουμε δουλειά να κάνουμε.

Θα ζητηθεί να αλλάξουν (πιθανόν) οι ταμπέλες στα μέσα του καλοκαιριού (αφού ενώ συζητήθηκε από την αρχή του χειμώνα μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα) δημιουργώντας ένα χάος (αν γίνει).

Και κάτι ανάλογο μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνει με ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, PARKING, ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ κλπ.



Νομίζω τελικά ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια χρονιά όπως όλες οι άλλες. Προχειρότητες, βιαστικές προετοιμασίες, πράγματα του ποδαρού δηλ. όπως συνηθίζουμε να λέμε, θα χαρακτηρίζουν και πάλι τις εργασίες που αφορούν τον Δήμο μας. Δυστυχώς τα παράπονα του κόσμου σε ώτα μη ακουόντων.

Δεν είμαι Δήμαρχος ούτε δημοτικός σύμβουλος (δεν θα ήθελα να είμαι με τέτοιες προϋποθέσεις αλλά δεν έχω και την φιλοδοξία της καρέκλας) είμαι ένας απλός πολίτης όπως οι περισσότεροι, αναρωτιέμαι όμως, δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο; Γιατί δεν συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο από τώρα έως τον Αύγουστο και να εκτελεί έργα τον χειμώνα; Γιατί πρέπει να αποφασίζει τον χειμώνα βιαστικά τις περισσότερες φορές και να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα;

Ας ελπίσουμε να έχω κάνει λάθος.

Με εκτίμηση

Μάρκος Ζώρζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου