Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, «ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΥΠΕΣ»

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΖΩΡΖΟΥ (δημοσιευμένο 7 Αυγούστου, 2014 http://www.santonews.com/pedikes-chares-megales-lipes.santonews

Φίλοι μου,
Προ ημερών διάβαζα σε μια σελίδα στο διαδίκτυο, όπως πιθανόν να διαβάσατε και σεις « Νέα υπουργική απόφαση για τη σωστή λειτουργία των παιδικών χαρών στους ΟΤΑ» .Τις ίδιες περίπου μέρες έτυχε να είμαι σε μια συζήτηση με κάποιους γονείς που ένα από τα θέματα ήταν αυτό, παιδικές χαρές.
Άκουσα λοιπόν να παραπονιούνται

ότι οι παιδικές χαρές στο νησί μας υπολειτουργούν, δεν έχουν ασφαλή και νέα σύγχρονα παιχνίδια, ο περιβάλλον χώρος είναι βρώμικος και πολλά ακόμα παράπονα.
Στη φετινή χρονιά τα βραβεία που παίρνει το Νησί μας η Σαντορίνη μας, είναι τόσα πολλά που με κάνει να αναρωτιέμαι όλο και πιο έντονα πως είναι δυνατόν; Οι τίτλοι είναι αναρίθμητοι Βασίλισσα του κόσμου από την μια, μοναδικού κάλλους από την άλλη, ομορφότερος προορισμός και …… μου θυμίζει την παροιμία Από έξω μπέλα μπέλα και από μέσα κατσιμπέλα.
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, οι παιδικές χαρές είναι πολύ υποβαθμισμένες δεν θα έλεγα επικίνδυνες (γιατί δεν είμαι ειδικός να το κρίνω), αλλά ένα είναι το σίγουρο εγώ δεν θα πήγαινα να αφήσω ελεύθερο το παιδί μου να παίξει εκεί, θα προτιμούσα να πληρώσω σε ένα ιδιωτικό παιδικό σταθμό, Αλλά αυτό θα το έκανα εγώ πόσοι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν το ίδιο;
Δεν θέλω να πω περισσότερα για αυτό ούτε θα κάτσω να εξετάσω αν πρέπει ή όχι να τηρηθεί ο νόμος ή τι λέει ο νόμος ,αυτό είναι δουλειά άλλων.
Όμως νομίζω,
Τι θα μπορούσε η Σαντορίνη να μην έχει 15….20 παιδικές χαρές αλλά πολύ λιγότερες
Καλά ελεγχόμενες
Ανάλογο και σύγχρονο εξοπλισμό
Νέα παιχνίδια που υπεύθυνα κάποιος θα ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα
Τουαλέτες για παιδιά και μεγάλους
Καθαριότητα του χώρου
Νερό
ΦΥΛΑΚΑ τις ώρες λειτουργίας
Ένα μικρό στεγασμένο χώρο
Νυχτερινό φωτισμό.
Ίσως τα παραπάνω να είναι εκτός ή εντος νόμου, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλα αυτά και πολλά ακόμα τα βρίσκει όποιος επισκεφτεί ένα ιδιωτικό χώρο για παιδιά.
Δεν μπορεί λοιπόν η ίδια η αρχή που εγκρίνει την άδεια λειτουργίας (με αυστηρότητα) σε ένα ανάλογο χώρο όταν είναι ιδιώτης να εξαιρεί τον εαυτό του δηλ την δημοτική παιδική χαρά.
Με εκτίμηση
Μάρκος Ζώρζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου