Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΖΩΡΖΟΥ (δημοσιευμένο 28 Αυγούστου 2014,  http://www.santonews.com/ta-diskola-ine-gia-tous-dinatous.santonews

Φίλοι μου,
Το καλοκαίρι τελειώνει, το νέο δημοτικό συμβούλιο με δήμαρχο τον κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος ορκίστηκε, τα ηφαίστεια για μια ακόμα χρονιά έγιναν με

επιτυχία, και τι μας μένει; απολογισμός. Απολογισμός του καλοκαιριού που περνά και σε λίγο θα έχει γίνει και αυτό παρελθόν, θα είναι το καλοκαίρι που πέρασε. Καλό είναι να θυμόμαστε το παρελθόν αλλά μόνο για να μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε. Το ίδιο συμβαίνει και για το μέλλον με μια μεγάλη διαφορά μπορούμε να ΠΡΟΓΓΡΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ.
Θα θελα να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία μου για πράγματα και καταστάσεις που κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι δεδομένα για ένα νησί όπως είναι το δικό μας με τόση τουριστική κίνηση. Η Σαντορίνη μας είναι σχεδόν πάντα πρώτη σε διάφορες μετρήσεις προτίμησης σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να μας κάνει όλους να έχουμε μεγαλύτερες υποχρεώσεις αλλά και απαιτήσεις. Έχω την αίσθηση ότι όλοι μας τα χρόνια που πέρασαν μέχρι και τώρα που τα πράγματα είναι αρκετά στενόχωρα οικονομικά ο σαντορινιός πολίτης και επιχειρηματίας ανταποκρίθηκε όσο έπρεπε στις υποχρεώσεις του. Έκανε το ίδιο και η πολιτεία μας γι αυτόν?
Ξέρω ότι είναι δύσκολο να γίνουν μερικά πράγματα αλλά ο λαός μας λέει ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ τους ΔΥΝΑΤΟΥΣ και μια κρητική μαντινάδα λέει «πάντα ο Θεός τα δύσκολα στους δυνατούς τα δίνει, γιατί με τους αδύναμους δεν έχει εμπιστοσύνη» Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι μερικά πράγματα να λειτουργούν σωστά, σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά εγώ μια τέτοια Σαντορίνη θα θελα να δω μια Σαντορίνη που πραγματικά να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από πουθενά και να είναι πρότυπο και σημείο αναφοράς από άλλους.
Το νέο μας δημοτικό συμβούλιο που ανέλαβε πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Έχοντας μια θητεία 5 χρόνων δεν πρέπει να αφήσει ούτε μέρα να πάει χαμένη. Ήρθε η ώρα που να αποδείξει ότι δεν συνεδριάζει για μια αντιπαράθεση ιδεών ή για μια άδεια λειτουργίας καταστήματος, αλλά για να υλοποιήσει ιδέες που θα πάνε το νησί μας μπροστά. Πρέπει να βάλει μια σειρά και να δρομολογήσει τις ανάγκες του νησιού μας αξιολογώντας τις χρονικά. Πρέπει το δημοτικό μας συμβούλιο που σε λίγο θα αρχίζει να συνεδριάζει να γνωρίζει ότι θα είναι αυτό το δημοτικό συμβούλιο για τα 5 επόμενα χρόνια και να θέσει τους στόχους που προεκλογικά έλεγε χωρίς εγωισμούς και μικροσυμφέροντα, δεν θα θελα να ακούω πάλι τα ιδία δηλ ναι θα κάνουμε αυτό ή εκείνο και τελικά να μην γίνεται τίποτα. Θα θελα να δω να παίρνονται πρωτοβουλίες έμμεσες και λύσεις που πραγματικά να αξίζουν σ αυτό το νησι.
Δεν θα θελα το νοσοκομείο, ένα πραγματικά σύγχρονο αλλά και πλήρως εξοπλισμένο κτήριο από ότι ακούγετε να παραμένει κλειστό και να σκουριάζουν τα μηχανήματα του. Θα θελα να λειτουργήσει αμέσως να μπορούν όλοι όσοι το χρειάζονται να έχουν άμεση και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα υγείας τους.
Δεν θα θελα τα σχολεία μας, που ανοίγουν σε λίγες μέρες, τα παιδιά να κρυώνουν να μην έχουν τουαλέτες να μην είναι βαμμένες οι αίθουσες και να μην έχει γίνει απεντόμωση. Θα θελα να υπάρχει φύλαξη, να έχουν καλά τρόφιμα στα κιλικία και όταν πηγαίνουν εκδρομή να αφιερώνουν και μια ωρίτσα για το περιβάλλον.
Δεν θα θελα στα χωριά μας, να υπάρχουν μικρές γωνιές του δήμου ή του δημοσίου ή ακόμα και ιδιωτικές που αντί να είναι ένα μικρό παρκάκι να έχει δυο παγκάκια καθαρά και φωτισμένο να είναι ένας σκουπιδότοπος και μια εστία μόλυνσης . Θα θελα να υπάρχουν αν όχι σε κάθε χωριό έστω όπου μπορεί όμως να γίνουν παιδικές χαρές σύγχρονες ( όπως έχουμε πει άλλη φορά http://www.santonews.com/pedikes-chares-megales-lipes.santonews) να χαίρονται τα παιδιά το παιχνίδι τους και οι γονείς την ασφάλεια των παιδιών τους.
Δεν θέλω να καταχραστώ άλλο ούτε την υπομονή και τον χρόνο σας μα ούτε και τον χώρο που μου αφιερώνει η φιλική σελίδα του SANTONEWS. Θέλω όμως να υπενθυμίσω και εγώ σ αυτούς που ανέλαβαν με την δική μας ψήφο την τύχη του νησιού μας για αρκετά επόμενα χρόνια ότι οι δημότες αυτού του νησιού έκαναν αυτό που έπρεπε ήρθε η ώρα που οι διοικούντες πρέπει να υλοποιήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα τους
Σύντομα θα προσπαθήσω να βάλω σε σειρά προτεραιότητας πράγματα που θα θελα να γίνουν και πολύ πιθανόν να θέλετε και εσεις.
με εκτίμηση
Μάρκος Ζώρζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου